Over mij + Bio

Over mij

Muziek staat centraal in mijn leven. Als kind zong ik al mee met alles waarop ik maar mee kon zingen, van rock tot opera. Mijn opa, beide oma’s, mijn moeder (waren) en broer zijn allemaal actief in de muziek. Ik heb het dus van geen vreemde.

Vanaf mijn 8e jaar kreeg ik oprechte belangstelling voor de piano (in de huiskamer), zocht allereerst zelf liedjes uit op mijn oren en speelde ze na.

Op mijn 10e ben ik gestart met privé lessen bij een zeer bevlogen klassiek pianodocente, Emma Ulrich-Roele. De wereld van de klassieke muziek ging voor mij open en deze kennis is altijd een goede basis gebleven en gebleken. Ik was zeer ambitieus, studeerde tot mijn 18e jaar iedere ochtend 45 minuten.

Als tiener kwam de eigenzinnigheid in mijn karakter steeds sterker naar boven. Ik kreeg een grotere behoefte om muziek vooral op mijn eigen wijze te spelen. Dat is nooit meer overgegaan!

Na 9 jaren pianoles ging mijn hart meer uit naar zingen. Via pop en musicalrepertoire ontdekte ik (door zanglessen en diverse workshops bij zangdocenten als Mathilde Santing) de vele mogelijkheden van de stem , het improviseren en de JAZZ MUZIEK!

Het voelde als ’thuiskomen’.

De liefde en voorkeur voor deze muziekstijl , in al haar facetten, groeide met de jaren en de stap om mijzelf hierin als zangeres/muzikante verder te ontwikkelen werd onvermijdelijk. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan…

Ik heb mijn hart gevolgd en mijn ‘zekere’ bestaan als HRM functionaris op 38 jarige leeftijd aan de wilgen gehangen en heb auditie gedaan op het Conservatorium van Amsterdam voor de afdeling Vocal Jazz. In september 2001 ben ik gestart met de full time Bachelor opleiding. In 2005 ben ik met een prachtig resultaat afgestudeerd.

HET BLIJFT DE BESTE KEUZE DIE IK OOIT HEB GEMAAKT!

JAZZ is voor mij  DE muziekstijl die vooral de eigen inbreng ( interpretatie ) en toon (geluid) centraal stelt  in het musiceren.

JAZZ betekent voor mij een Lifetime Commitment!

Je raakt nooit uitgeleerd. Er zijn altijd weer nieuwe uitdagingen.

Door de jaren heen kom ik dmv verdieping en inmiddels ruime podium ervaring steeds dichter bij de kern van mijn muzikaliteit, overtuiging en mijn eigen kenmerkende stijl!

JAZZ symboliseert een levenshouding die bij me past… Onbevangen blijven in het leren en openstaan voor nieuwe ontwikkelingen binnen elke tijdsgeest, integreren, blijven luisteren naar en communiceren met elkaar zoals bij het samenspelen.

Mijn laatste uitdaging is een mooie samenkomst van verleden en heden. Mijn eigen zang begeleiden op de piano.

MUZIKALE BIOGRAFIE

Simone Honijk maakt op 38 jarige leeftijd een “‘ carrière switch”’.  Na een jazz workshop in 1999 in Stanford , Palo Alto (USA) waarbij ze werd aangemoedigd de jazz vocals serieus op te pakken door zangeressen Judy Niemack, Dena de Rose en pianist Kenny Barron besluit ze haar  hart te volgen, haar functie HRM functionaris op te geven en na een succesvolle auditie te starten met de fulltime Bachelor opleiding Vocal Jazz aan het Conservatorium van Amsterdam.

In 2005 rond ze deze opleiding met een prachtig resultaat af.

Ze volgde deze periode gastlessen bij Edwin Rutten, Ronald Douglas, Greetje Kauffeld, Nancy Marano,  Deborah Brown en extern bij haar “sister in music” Deborah J. Carter .

Vanaf 2003 treed Simone regelmatig op met haar Simone Honijk Kwartet”  of als gastvocaliste  bij diverse jazz ensembles op de jazz- en cultuurpodia en festivals in Nederland en buitenland.

Projecten en CD’s

2006: Voice on Bass: een gevarieerd repertoire (jazz, pop en klassiek) als duo met contrabassist Jan van den Boomen (RIP Jan!)

2007 release debuut cd MOSAIC in Polanentheater (Adam)met  Simone Honijk Kwartet en gastblazer Niels Tausk: trompet/bugel

Line up:  Simone Honijk: zang,  Thijs Cuppen: piano,  Erik Hartgers; contrabas,  Klaas Balijon: drums

2008 cd release INTERPLAY in Bethanienklooster Amsterdam (composities van pianist Bill Evans) met pianist Bert van den Brink, Boy Edgar Jazzprijs winnaar 2007.

2008: Simone Sings The Duke, een theater programma met de muziek van en over het leven van componist/pianist Duke Ellington en zijn arrangeur B. Strayhorn.

Line up: Cajan Witmer: piano, Gunnar Graafmans: drums en Jan van den Boomen: contrabas

2010: To the full: serie van 10 jazz concerten in Haarlem met ned  jazz piano trio’s. Vocale hosting  in samenwerking met jazz vocaliste Karen Vrijburg

2011/2012 Simone Sings Sondheim”  een programma over de muziek en het leven  van componist en tekstschrijver Stephen Sondheim.
Pianist Berend van den Berg heeft de arrangementen geschreven met een knipoog naar de jazz , latin en popmuziek.

Line up: Berend van den Berg: piano, Thomas W. Andersen: contrabas, Gunnar Graafmans: drums

2014: Duets: Een crossover van latin, jazz en pop standards in duo gepresenteerd met de gitarist Filippo Castellazzi.

2014: Focus On Vocal Jazz : opname voor Djazz tv in Enkhuizen met haar trio!

Line up:  Dirk Balthaus; piano, Thomas W. Andersen: contrabas en Niek van Wiggen: drums.

2016: CD opname 3e cd  “”FROM THIS MOMENT ON”’ in MCO studio (soundman Frans de Rond, Hilversum) met trio (zie hierboven) en  gast soliste Ellister van der Molen:  trompet/bugel

2017:  Cd Release FROM THIS MOMENT ON , Vondel CS , Amsterdam.

2019:   Duo met klassiek slagwerker Peter Elbertse (vh slagwerker NedPho):   Hang/Zang en Percussie  Interactieve zang (improvisatie).

2020: opname live stream concert Simone Honijk Kwartet voor Cultuurpark De Hout in de Societeit, Alkmaar .

2021:   Concert Simone Honijk Kwartet in  Club Cinetone (Amsterdam): www.watchlivejazz.nl

https://www.youtube.com/watch?v=1nBkLTlLXlE&t=45s

2021 : Duo concert met pianist Dirk Balthaus voor 25 jarig jubileum Kunstnet TV Alkmaar in Taqa theater de Vest (Alkmaar):   https://www.youtube.com/watch?v=51_XY_wkQ6c&t=22s

Nov 2023/febr 2024 opnamen nieuw album A TOUCH OF CINEMA AND JAZZ (de muziek van componist/arrangeur Johnny Mandel)  in MCO studio , Hilversum.

line up:  Durk Hijma; gitaar , Thomas Winther Andersen: contrabas, Joost Kesselaar: drums,

gast solisten: Natalio Sued: tenor/klarinet, Ellister van der Molen: bugel/trompet

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”http://simonehonijk.com/contact/” text=”Contact” color_override=”#2ac4ea”]

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *