Over mij

Over mij

Muziek staat centraal in mijn leven. Als kind zong ik al mee met alles waarop ik maar mee kon zingen, van rock tot opera. Mijn opa, beide oma’s, mijn moeder en broer waren allemaal actief in de muziek. Ik heb het dus van geen vreemde.

Vanaf mijn 8e jaar kreeg ik oprechte belangstelling voor de piano (in de huiskamer), zocht allereerst zelf liedjes uit op mijn oren en speelde ze na.

Op mijn 10e ben ik gestart met privé lessen bij een zeer bevlogen klassiek pianodocente. De wereld van de klassieke muziek ging voor mij open en deze kennis is altijd een goede basis gebleven en gebleken. Ik was zeer ambitieus, studeerde tot mijn 17e jaar iedere ochtend 45 minuten.

Als tiener kwam de eigenzinnigheid in mijn karakter steeds sterker naar boven. Ik kreeg een grotere behoefte om muziek vooral op mijn eigen wijze te spelen. En dat is nooit meer overgegaan!

Na 9 jaren pianoles ging mijn hart toch meer uit naar zingen. Via pop en musicalrepertoire ontdekte ik (door zanglessen en diverse workshops) de vele mogelijkheden van de stem ( het improviseren) en de JAZZ MUZIEK!

Het voelde als ’thuiskomen’.

De liefde en voorkeur voor deze muziekstijl (in al haar facetten) groeide met de jaren en de stap om mijzelf hierin als zangeres/muzikante verder te ontwikkelen werd onvermijdelijk. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan…

Ik heb mijn hart gevolgd en mijn ‘zekere’ bestaan als personeelsfunctionaris  op 38 jarige leeftijd aan de wilgen gehangen. Ik heb auditie gedaan op het Conservatorium van Amsterdam voor de afdeling Vocal Jazz. In september 2001 ben ik gestart met de full time Bachelor opleiding.

HET BLIJFT DE BESTE KEUZE DIE IK OOIT HEB GEMAAKT!

JAZZ is voor mij  DE muziekstijl die vooral de eigen inbreng ( interpretatie ) en toon (geluid) centraal stelt  in het musiceren.

JAZZ betekent voor mij een Lifetime Commitment!

Je raakt nooit uitgeleerd. Er zijn altijd weer nieuwe uitdagingen.

Door de jaren heen kom ik dmv verdieping (en inmiddels grote ervaring) steeds dichter bij de kern van mijn muzikaliteit, overtuiging en mijn eigen kenmerkende stijl!

JAZZ symboliseert een levenshouding die bij me past… Onbevangen blijven in het leren en openstaan voor nieuwe ontwikkelingen binnen elke tijdsgeest, integreren, blijven luisteren naar en communiceren met elkaar (zoals bij het samenspelen).

Mijn laatste uitdaging is een mooie samenkomst van verleden en heden. Mijn eigen zang begeleiden op de piano.

MUZIKALE BIOGRAFIE

Simone Honijk maakt op 38 jarige leeftijd een “‘ carrière switch”’ Op dat moment nog werkzaam als personeelsfunctionaris besluit ze uiteindelijk haar hart te volgen, doet auditie, wordt toegelaten en start met de fulltime Bachelor opleiding Vocal Jazz aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2005 rond ze deze opleiding met een prachtig resultaat af.

Ze volgde gastlessen bij oa Greetje Kauffeld, Nancy Marano , en Deborah Brown. Deborah J. Carter was een aantal jaren haar persoonlijke coach!

Vanaf 2003 treedt Simone regelmatig op met haar eerste Simone Honijk Kwartet” (bestaande uit medestudenten Thijs Cuppen; piano, Klaas Balijon; drums, Eric Hartgers; contrabas) , als ook met andere 4-tet bezettingen en als gastvocaliste bij diverse jazz ensembles op de jazz- en cultuurpodia als ook festivals in Nederland en buitenland.

Projecten en CD’s

2006: Voice on Bass: een gevarieerd repertoire kwa muziekstijlen als duo gepresenteerd (met contrabassist Jan van den Boomen)

2007 brengt ze haar debuut cd MOSAIC uit met bovenstaande bezetting (en gastblazer Niels Tausk),

2008 cd INTERPLAY (composities van pianist Bill Evans) met pianist Bert van den Brink, Boy Edgar Jazzprijs winnaar 2007.

2008: Simone Sings The Duke (programma met de songs van en over het leven van componist/dirigent en pianist Duke Ellington en zijn arrangeur B. Strayhorn) met Cajan Witmer; piano, Gunnar Graafmans: drums en Jan van den Boomen: contrabas

2010: To the full : serie van 10 jazz concerten in theater (H’lm) met professionele jazz piano trio’s . De vocale “’hosting”” was in samenwerking met jazz vocaliste Karen Vrijburg

2011/2012 Simone Sings Sondheim” (programma met songs en teksten van en over de bijzondere musical componist en tekstschrijver Stephen Sondheim).
Pianist Berend van den Berg heeft de arrangementen geschreven met een knipoog naar de jazz , latin en popmuziek. Berend van den Berg: piano, Thomas W. Andersen: contrabas, Gunnar Graafmans: drums

2014: Duets: Een crossover van latin en jazz en pop standards in duo gepresenteerd met de gitarist Filippo Castellazzi. (www.filippocastellazzi.com)

2014: Focus On Vocal Jazz : opname voor Djazz tv met nieuw trio (Dirk Balthaus; piano, Thomas W. Andersen: contrabas en Niek van Wiggen: drums): presentatie: Jos van Beest

2016: CD opname 3e cd  “”From This Moment On”’ in Liaison studio (Frans de Rond, Hilversum) met trio en Ellister van der Molen als gastsoliste op bugel en trompet

2017:  Cd Release From This Moment On , Vondel CS (Amsterdam)

2019:   Duo met slagwerker Peter Elbertse (gepensioneerd slagwerker NedPho) :   Hang/Zang en Percussie  Interactieve zang (improvisatie).  www.theateraandeslag.nl

2020:  Opname concert Simone Honijk Kwartet op 17 juli  in opdracht van Stichting Cultuurpark de Hout in studio de Sociteit (Alkmaar).

opname live stream concert Cultuurpark De Hout juli 2020 .

2021:  voorbereidingen voor opname nieuw EP Simone Honijk Kwartet

2021:   Concert in  Club Cinetone (Amsterdam) te beluisteren/bekijken dd 25 September 2021 via www.watchlivejazz.nl

Optreden 25 jarig jubileum Kunstnet TV Alkmaar:   https://m.youtube.com/user/KunstNetTv

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”http://simonehonijk.com/contact/” text=”Contact” color_override=”#2ac4ea”]

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *