Mijn Werkwijze

In 2005 studeerde ik af aan het Conservatorium van Amsterdam als uitvoerend jazz zangeres en zangdocente. Daarna heb ik nog diverse post opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van stemtechniek (oa CVT, M. Sadolin, scatvocals B. Stoloff,) en ademhaling en mij verder bekwaamd in het les geven.

Mijn methode van lesgeven kun je het beste omschrijven als een verzameling van de “‘highlights”” uit diverse zang- en stem methodieken welke ik persoonlijk als zeer goed werkend (en duidelijk) heb ervaren . Zo heb ik aangevuld met mijn persoonlijke ervaring als zangeres voor 19 jaar   “”een eigen methodiek”‘ ontwikkeld.

De eerste stap

Je hebt je aangemeld voor een proefles. In de proefles inventariseer ik wat jouw wensen zijn, wat ik voor je kan betekenen en ontdekken we of we een goede match zijn!

De start

Als coach werk ik de eerste tijd aan het “vrij” maken (dmv stemtechniek) van je stem zodat er daarna ruimte vrij komt om je muzikale talent en kwaliteit verder te ontwikkelen.  Wanneer je een lied “’technisch beheerst”‘ (de tekst, melodie/harmonie, maatsoort, ritme, feel  en vorm goed kent)  gaan we verder met jouw interpretatie van het lied en  jouw persoonlijke presentatie (als je het doel hebt om voor publiek te willen zingen).

Ik heb bewust gekozen voor de rol van coach (begeleidster) omdat ik er van uit ga dat iedereen ip kan zingen en zijn/haar stem verder wilt ontwikkelen en ontdekken!  Het gaat in mijn lessen altijd om een wisselwerking dwz input van mij EN jou.   Ik kies om die reden ook voor het werken met de leeftijdsgroep vanaf 12 jaar.

Van jou als leerling(e) verwacht ik een pro-actieve houding. Je bent nieuwsgierig, gaat op zelfonderzoek uit en komt met een duidelijke vraag of doelstelling.

Ik stem mijn coaching en opdrachten vervolgens op jouw persoonlijke vraag af en samen formuleren we de doelstelling voor de eerste periode en kiezen we geschikt repertoire waarmee we zullen gaan werken.

een doelstelling kan bijv zijn :

 •  Een betere stembeheersing!
 • Een groter bereik!
 • Als solist in een koor of band willen zingen
 • Als lead zanger/eres in een band zingen
 • Het overwinnen van podiumvrees (werken aan je presentatie)
 • Het voorbereiden van een auditie voor conservatorium,  opleiding voor theater/muziektheater ,  band of koor
 • Het leren improviseren over liedjes (jazz, pop)

VOORTGANG

Tussentijds bewaken we samen de voortgang van deze doelen.

Oefening baart kunst! Een oud gezegde maar zeker niet minder waar.

Je zult merken dat je gemakkelijker en vrijer gaat zingen als je regelmatig de stemoefeningen oefent en je repertoire doorneemt. Vind je het lastig die zelfdiscipline te ontwikkelen? Dan kan ik je helpen met het maken van een praktisch haalbaar en voor jou inspirerend, studeer schema.

.thumb_P1000900_1024

Daarnaast stimuleer ik je in initiatieven en mogelijkheden om voor publiek te zingen (open podia etc).

NIEUW!

Vanaf 2022 geef ik ook les aan kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Ik heb de 1 jarige opleiding Muziekeducatie (Post HBO cursus) aan het Conservatorium van Amsterdam afgerond  in 2022.

Op een speelse wijze leer ik de kk met de stem om te gaan met repertoire dat aansluit bij de beleving v/d kk.

Vanaf maart 2023 geef ik naast mijn zanglespraktijk thuis ook 1 dag zangles bij Artiance,  Kunstencentrum van Alkmaar!

Tenslotte

Het PLEZIER van het zingen staat altijd centraal in mijn lessen!

Ben je enthousiast geworden? Meld je aan voor een proefles!

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”http://simonehonijk.com/contact/” text=”Ik wil een proefles” color_override=”#2ac4ea”]

Doe mee met de conversatie

2 reacties

 1. Hoi Simone,
  Ik ben Ingrid Schot, de vrouw van John Mazereeuw en wil graag een proefles.
  Groeten, Ingrid

  1. hoi Ingrid,
   We hebben al een afspraak staan voor je proefles maar ik antwoord je ook even via de site. Hoop dat je dit bericht ook krijgt. Hartelijke groet, Simone

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *